Manege-pony's

Manege-pony's

 • Manege-pony Tinkertje
 •  Amigo is een kleine Palomino pony.


  Amigo is op de manege is gekomen als pensionpony. Toen zijn eigenaren besloten over te stappen op een echte springpony, kwam deze leuke pony terug in handen van EEPM. Het was de bedoeling om een nieuw baasje voor hem te zoeken. Maar Amigo deed het ondertussen zo goed in de manege-lessen, dat hij nu officieel manege-pony is geworden! 

  Amigo is een lekker rappe pony met een eerlijk karakter: als je hem goed behandelt, behandelt hij jou ook goed. Als je hem te verkeerd rijdt, te ruw rijdt, dan zal hij je dat ook laten weten. Op stal houd hij ook heel veel van knuffelen en foto's maken. Je kunt dus veel van hem leren! 

  Geslacht: ruin
  Kleur: Palomino
  Geboren: 1 januari 1992
  Leeftijd: 25-26 jaar
  Kenmerken:
  Hoogte:130 cm
  Vader:
  Moeder: 
  Naar boven

   Ben is een stoere haflinger.


  Ben is een Haflinger die heel fijn te rijden is. In het begin was ie echt een snelle. Dat is er een beetje af, maar als je hem goed aanspoort, dan zet hij er echt wel vaart in! 

  Geslacht: ruin
  Kleur: vos (Haflinger)
  Geboren: 1 januari 1994
  Leeftijd: 23-24 jaar
  Kenmerken: lange witte bles
  Hoogte:
  Vader: 
  Moeder: 
  Naar boven

  Bert is drie keer gekozen tot Pony van het jaar!


  Een zeer mooie pony bonte E pony geboren op 12-04-2002. Hij was aanvankelijk voor de gevorderde ruiter omdat hij nog jong is, maar is inmiddels 'all round'. Bert is in 2007, 210 en 2015 uitgeroepen tot favoriete pony van het jaar, dus hij heeft fans genoeg! 

  Bert is super lief op stal, maar kan bij het aansingelen een beetje boos doen. Ook kan hij goed voorop rijden (maar is dan soms wel een beetje zenuwachtig). Zijn galop is fijn maar soms raar: dan galoppeert hij met zijn voorbenen en draaft met zijn achterbenen (...en niet doorvertellen maar hij vindt het ook leuk om zijn voorganger te pesten om in zijn billen te bijten).


  Geslacht: ruin
  Kleur: bruin-wit gevlekt
  Geboren: 12 april 2002
  Leeftijd: 15-16 jaar
  Kenmerken:
  Hoogte:
  Vader:
  Moeder:
  Naar boven

  Blixem.


  Blixem is een vlotte pony, geschikt voor allerlei ruiters. Hij kan springen, hij kan dressuren en is braaf op stal. Hij zit lekker, maar het is een tikkie lastig goed stil te zitten. Een hele leuke pony!

  Geslacht: merrie
  Kleur: bruin
  Geboren: 1 januari 1998
  Leeftijd: 19-20 jaar
  Kenmerken: witte sneb
  Hoogte:
  Vader:
  Moeder:

  Naar boven

  Blizzy is een schattig chagerijntje.


  Blizzy is samen met Emmy in 2013 van een andere manege gekomen. Het is een nog jonge merrie met een bijzonder mooie kleur. Bij de verhuizing naar EEPM heeft Blizzy een nieuwe naam gekregen, vroeger heette ze namelijk Prakkie, maar dat vonden ze hier maar een rare naam. 

  Blizzy galoppeert lekker snel, en heeft een ruimere draf. Ze maakt dan ook niet zulke kleine stapjes zoals Emmy bijvoorbeeld maar ze kan in de linkergalop een beetje hobbelen. In stap rijdt ze lekker goed door en ze zit heel fijn. Op stal kan ze soms wat chagrijnig doen naar Emmy en naar jou als je het hoofdstel omdoet of met het zadel komt. Ze kan dan dwars gaan staan... maar verder is het een schat. In de bak bewijst ze dat ze een super fijne lieve pony is om op te rijden!

  Geslacht: merrie
  Kleur: lichtbruin met donkere manen
  Geboren: 01-01-2006
  Leeftijd: 11-12 jaar
  Kenmerken: geen aftekeningen
  Hoogte:
  Vader:
  Moeder: 

  Naar boven

  Candy is om op te vreten.


  Candy is eerst een eigen pony geweest. Hij is nogal eigenwijs en heeft hij de nodige streken meegekregen. Maar hij wordt steeds braver... Als je Candy voor tegenhoudt en achter bijdrijft of aantikt met een zweepje heb je kans dat hij gaat bokken. Springen kan hij best goed, maar als het te hoog wordt, wil hij het absoluut niet meer en doet hij alle mogelijke moeite om er onderuit te kunnen komen.

  Geslacht: ruin
  Kleur: bruin
  Geboren: 1 januari 1990
  Leeftijd: 27-28 jaar
  Kenmerken: kol, stipje op neus + achter twee witte voetjes
  Hoogte:
  Vader:
  Moeder:
   
  Naar boven

  Darco: het stoere donkere ruintje met grote ogen.


  Darco is een klein zwartbruin ruintje die in 2013 op de manege is gekomen. Het is een lieve pony die graag je hand likt op stal en die in de les lekker loopt, met kleine stapjes, maar wel snel. Buiten is hij minder sterk en voorwaarts, vooral ervaren ruiters weten wel raad met hem. 

  Darco kan ook een sprongetje maken en zoals elke pony kan hij ondeugend zijn. Als je niet op let duwt hij de staldeur open en probeert te ontsnappen. Darco is een super lieve pony die niet snel schrikt. 

  Geslacht: ruin
  Kleur: bruin
  Geboren: 08-05-1997
  Leeftijd: 20-21 jaar
  Kenmerken: bles, sokje linksachter, witte kroonrand rechtsachter
  Hoogte:
  Vader:
  Moeder:

  Naar boven

  Emmy is één van de drie witte schimmelpony's.


  Emmy is een leuke schimmel die in 2013 samen met Blizzy van een andere manege is gekomen. Het is een leuke schimmel met kleine pasjes. Qua maat zit ze zo'n beetje tussen de andere schimmelpony's Schimpie en Julia in. 

  In galop moet je goed stil zitten want ze kan wat hobbelig zijn. Verder wiebelt ze vaak met haar hoofd maar in de stal is het echt een schat. In de wei zijn Blizzy en Emmy vaak samen te vinden. Alles bij elkaar is Emmy een rustige pony die zich goed gedraagt als jij je ook goed gedraagt ;-)

  Geslacht: merrie
  Kleur: schimmel
  Geboren: 02-05-2000
  Leeftijd: 17-18 jaar
  Kenmerken:
  Hoogte:
  Vader:
  Moeder: 
  Naar boven

  Esmee heeft een mooi koppie.


  Esmee is eind 2014 op de manege komen wonen. Deze middelmaat schimmel heeft een mooi, fijn 'koppie', dat komt door haar vader, die was half Arabische. Esmee lijkt een snelle tante maar wel braaf.  
  Esmee heeft ervaring met carrouselrijden, dresuur- en springwedstrijden, rijden in de bossen en aan zee. Rijd jij op Esmee en kun je ons meer vertellen over hoe ze is, mail ons dan: webmaster@eepm.nl

  Geslacht: merrie
  Kleur: schimmel
  Geboren: 12-02-2003
  Leeftijd: 14-15 jaar
  Kenmerken: pony met arabisch bloed, kolletje en achter witte voetjes
  Hoogte: D-pony
  Vader: Ismar (van Ismaël)
  Moeder: Esta (van Wester Aikema's Nando)

  Naar boven

  Esprit is een kleine tengere vos. Zowel geschikt voor volwassenen als kinderen.


  Esprit is een voskleurige merrie die sinds najaar 2012 bij EEPM woont. Ze wordt zowel in de pony- als paardenlessen ingezet want zit daar qua maat mooi tussenin. De eerste dagen vond ze het wat eng om op stal rond te lopen, maar in de les is ze vanaf het begin braaf. buiten lijkt Esprit wat pittiger. Lekker afsproeien na een buitenrit? Liever niet als het aan Esprit ligt, maar misschien kan ze leren ervan te genieten. Esprit heeft de neiging om in de  winter gewicht te verliezen maar we houden het in de gaten en geven haar extra voer  als het nodig is.

  Geslacht: merrie
  Kleur: vos
  Geboren:
  Leeftijd: onbekend
  Kenmerken: onregelmatige onderbroken bles met sneb + LA witbeen
  Hoogte:
  Vader:
  Moeder:

  Naar boven

  Flicka is oeroud.


  Flicka is een oud omaatje. Ze heeft al heel veel ritjes gemaakt en doet het nu rustig aan. Ze staat niet met de andere pony's op de wei omdat ze anders veel last krijgt van haar zomereczeem. En dat jeukt heel erg. Flicka luistert goed en is heel lief. Bij het aanspringen in de linkergalop draait ze om of zit ze in de verkeerde galop. Verder heeft Flicka in 2008 meegedaan aan de demonstratie over Natural Horsemanship, dat was machtig om te zien.

  Geslacht: merrie
  Kleur: donkere vos
  Geboren: 1 januari 1984
  Leeftijd: 33-34 jaar
  Kenmerken: brede bles en 4 witte benen
  Hoogte:
  Vader:
  Moeder:
  Naar boven

  Jack heeft al veel meegemaakt dus ben lief voor hem. 


  Jack (of Jacky) is niet zijn hele leven manegepony geweest, hiervoor was hij een eigen pony en succesvol op verschillende Eindhovense en Brabantse springwedstrijden. Het is een beetje een chagrijnige pony op stal maar dat is alleen maar dreigen. Bij het rijden is hij wat traag en moet je hem goed aan het lopen houden. Springen doet hij graag. 

  Jack heette eerst Mister Jack maar hij werd altijd Jack genoemd en die naam heeft hij dus ook gehouden. Over zijn leeftijd is niets duidelijk: toen de vorige eigenares hem liet keuren zei ze dat hij 25 jaar was. Dat zou dus betekenen dat Jack al ruim 30 jaar is maar dat gelooft niemand omdat hij erg vlot kan zijn. 

  Jack heeft meer dan 1 meter gesprongen. Als hij iets niet wil zal het heel moeilijk zijn om het wel zo te krijgen! Jack is nooit meer dan 2,5 jaar bij een eigenaar geweest en daardoor was hij in het begin altijd bang, maar dat is dan ook begrijpelijk. 

  Geslacht: ruin
  Kleur: vos
  Geboren: 1 januari 1984
  Leeftijd: 33-34 jaar
  Kenmerken: bles schuin aflopend naar linker neusgat
  Hoogte:
  Vader:
  Moeder
  Naar boven

  Julia moet je echt veroveren.


  Julia is een lieve pony, maar tijdens het opzadelen kan ze erg boos doen, dan moet je gewoon laten zien dat je er geen zin in hebt om een boos paard op te zadelen. Dan is ze echt een schat, ze kan ook heel goed haar best doen voor je, en tijdens het poetsen kan ze er flink van genieten. 

  Tip: Julia is een leuke pony (als ze je mag). Als ze je niet mag en je wilt toch graag dat dat verandert: geef haar vaak een snoepje, dan laat ze je uiteindelijk wel binnen. Dan merk je dat Julia ook een andere kant heeft (een lieve leuke kant). Als je met haar gaat springen,springt ze iets hoger dan het moet. 

  Geslacht: merrie
  Kleur: wit
  Geboren:
  Leeftijd: 24 jaar
  Kenmerken:
  Hoogte:
  Vader:
  Moeder:

  Naar boven

  Lara is een jonkie. 


  Lara is een populaire nog jong pony die al kort na haar aankomst op de manege in 2014 werd geleast. Soms voorwaarts, soms rustig, en zelfs fijn zonder zadel omdat ze grote passen neemt. Ze kan goed springen en... goed knuffelen! Daar houdt ze enorm van. 

  Het hoofdstel omdoen vindt ze dan weer minder, dan draait ze snel haar hoofd weg. Kun jij ons meer informatie geven over Lara? Mail dan naar webmaster@eepm.nl

  Geslacht: merrie
  Kleur: vos
  Geboren: 30 april 2010
  Leeftijd: 7-8 jaar
  Kenmerken: wilde voorlok
  Hoogte: D-pony
  Vader: 
  Naar boven

  Lawina is een gevoelige tante.


  Lawina staat sinds voorjaar 2012 op de manege en reken maar dat ze fans heeft! Lawina is een rustige pony in de stal ze is lief tijdens het opzadelen en ook als je het hoofdstel omdoet. Ze mag bijna iedereen graag. 

  Tijdens de les doet Lawina een beetje raar met haar hoofd zoals schudden en schuin houden. Lawina maakt ruime passen en heeft een snelle galop. Voorop rijden vindt ze heel leuk maar zorg er dan wel voor dat ze niet te hard gaat. Ze is gevoelig dus je moet haar niet meteen te hard aandrijven of een tik met de zweep geven. Dan krijg je misschien een mini-bokje terug. 

  Kun jij ons meer informatie geven over Lawina? Mail dan naar webmaster@eepm.nl 

  Geslacht: merrie
  Kleur: vos
  Geboren:
  Leeftijd:
  Kenmerken: lange breed uitlopende bles, LV wit sokje overige benen: witbeen
  Hoogte:
  Vader:
  Moeder: 
  Naar boven

  Maan heeft maanogen! 


  Maan, of Maantje is voorjaar 2016 op de manege gekomen samen met Merwin en Tinkertje. Ze is genoemd naar haar heel aparte blauwe ogen, een ''maanoog'' heet dat. 

  Maan heeft een hele fijne galop. Ze houdt veel van eten en als je Maan wat lekkers hebt gegeven likt ze haar lippen erbij af!  Maan kan wat ondeugend zijn of chagrijnig doen tegen andere pony's maar meestal is ze heel erg lief. Ze draait om bij het zien van een zadel maar wees niet bang, ze doet niks.
  Heb jij meer informatie over Maan? Mail dan naar webmaster@eepm.nl 

  Geslacht: merrie
  Kleur: 
  Geboren: 
  Leeftijd: 
  Kenmerken: maanogen
  Hoogte: 
  Vader: 
  Naar boven

  Marco is een werklustige New Forest pony.


  Marco is een New Forest D-pony die per oktober 2015 op de manege woont. Hij is de lieveling van sommige ruiters want het is een fijne pony die ook nog eens heel lekker springt. 

  Hij in het begin van de les iets langzaam draven maar als je goed aandrijft luistert hij meteen. Zijn galop is lekker snel maar Marco laat zich goed inhouden. Valt hij terug in draf? Met een kleine aanmoediging gaat hij meteen weer in galop. 

  Heb jij meer informatie over Marco? Mail dan naar webmaster@eepm.nl 

  Geslacht: ruin
  Kleur: bruin
  Geboren: 9 juni 1999
  Leeftijd: 18 - 19 jaar
  Kenmerken:
  Hoogte: D-pony
  Vader: Roy
  Moeder: Black Beauty 
  Naar boven

  Hoeveel water drinkt een pony?

  Een pony  drinkt ongeveer 10 tot 30 liter water per dag (een half tot anderhalve emmer).  Hoeveel frisdrank-glaasjes zijn dat?
  Reken maar uit : in een glas kan ongeveer 200 ml = 0,2 liter. Dat zijn dus 50 tot 150 glaasjes.

  Op een hele warme zomerdag drinkt je pony soms wel meer dan twee volle emmers (dus 40 liter, of wel 200 glaasjes). Ober!

  Melissa is een lekker snelle pony. 


  Hallo, ik ben Melissa, een bruine merrie pony. Ik ben in  oktober 2015 verhuisd naar EEPM. Ik kan goed springen en ben lekker snel! Ik ben een beetje schrikachtig, maar wel keilief. Weet je waar ik echt een hekel aan heb? Opzadelen! 

  Heb jij meer informatie over Melissa? Mail dan naar webmaster@eepm.nl 

  Geslacht: merrie
  Kleur: bruin
  Geboren: 1996
  Leeftijd: 21 - 22 jaar
  Kenmerken:
  Hoogte: D-pony
  Vader:
  Moeder: 
  Naar boven

  Merwin loopt zijn stal uit als je niet oplet.


  Merwin is voorjaar 2016 op de manege gekomen samen met Maan en Tinkertje. Merwin gaat snel aan de teugel en kan best goed springen. Als hij te hard gaat is hij best goed in te houden. 

  Merwin kijkt graag uit het raampje van zijn box en let op: hij loopt graag zijn stal uit als je hem aan het poetsen bent ;-)
  Meer info? Mail dan naar webmaster@eepm.nl 

  Geslacht: ruin
  Kleur: vos
  Geboren:
  Leeftijd:
  Kenmerken: 
  Hoogte:
  Vader:
  Moeder: 
  Naar boven

  Nero zit lekker in de galop.


  Nero is een grote E-pony en heet trouwens officeel Nirvano. Hij is begin 2015 bij EEPM komen wonen. Een leuke pony voor ruiters met wat ervaring want Nero is snel dus je zit ook snel te dicht op de pony voor je. En hij vindt dingen soms nog wat eng, begrijpelijk. Maar hij kan heel braaf zijn en zit lekker in de galop. 

  Opzadelen maakt hem wat chagerijnig, zoals alle pony's, dus doe dat altijd zo zacht mogelijk. Nero is fel tegen andere pony’s / paarden dus zorg dat je niet te dicht bij de andere gaat staan of zorg andersom dat je met jouw pony niet te dicht bij Nero gaat staan.

  Geslacht: ruin
  Kleur: bruin
  Geboren: 25 mei 1997
  Leeftijd: 20- 21 jaar
  Kenmerken: kol, LA half witbeen voor oplopend, RA witvoet
  Hoogte: E-pony
  Vader: Nucari
  Moeder: Zamora 
  Naar boven

  Obelix heette vroeger Asterix (echt waar!).


  Obelix houdt niet van stilstaan, wat niet zo prettig is tijdens een dressuurproef. Toch willen veel kinderen op hem rijden omdat het zo'n lieve pony is. Obelix is ook echt een schatje om te zien. 

  Hij heette eigenlijk Asterix maar Gerwin had de verkeerde letters gekocht voor op het naamplaatje (zijn vriendje heette wel Obelix). Daarom heeft hij de naam Obelix maar gehouden.

  Geslacht: ruin
  Kleur: vos (haflinger)
  Geboren: 1 januari 1992
  Leeftijd: 25 -26 jaar
  Kenmerken: smal toelopende bles
  Hoogte:
  Vader:
  Moeder: 
  Naar boven

  Palermo heeft een hoog knuffelgehalte.


  Palermo is in juli 2008 van een andere manege gekomen. Palermo is een pony die makkelijk te rijden is, die fijn rijdt en goed voorwaarts is, dus geen zweepje of spoortjes nodig. Hij kan ook een mooi sprongetje maken, zet hem maar eens goed recht voor een hindernis en zie het zelf. 

  Palermo is lekker eigenwijs op een leuke manier (zoals bijna alle pony's): hij snijdt graag een bochtje af als je niet de goede hulpen gebruikt. Hij kan een beetje chagrijnig zijn tegen andere pony's (welke pony vindt het echt leuk als een andere pony te dicht achter hem rijdt?) maar hij gaat nu met de kudde pony's naar buiten en dat gaat heel goed. Palermo heeft een groot knuffelgehalte en is altijd heel braaf op stal. 

  Geslacht: ruin
  Kleur: Palomino
  Geboren: 1 januari 1994
  Leeftijd: 23-24 jaar
  Kenmerken:
  Hoogte:
  Vader:
  Moeder: 
  Naar boven

  Sammy is een sterke eigenwijze haflinger.


  Sammy heette eigenlijk Maximilliaan maar omdat we op stal al een Max als manegepaard hadden is hij maar Sammy genoemd. Sammy is een lekker eigenwijze pony zoals de meeste Haflingers.  Hij is sterk en rijdt ook wel eens volwassenen rond indien nodig.

  Geslacht: ruin
  Kleur: vos (Haflinger)
  Geboren:
  Leeftijd:
  Kenmerken: wit kolletje
  Hoogte:
  Vader:
  Moeder: 
  Naar boven

  Schimpie is de schattigste van allemaal.


  Een supereigenwijze A pony die niet graag voorop loopt, en ook graag de bochten afsnijdt in de galop. Ze is klein van lichaam maar groot van geest.

  Zij is ook zeer lief met een hoog knuffelgehalte, zeker de kleinere ruitertjes zijn dol op haar. Daarom wordt Schimpie ook vaak ingezet bij kinderfeestjes. 

  Geslacht: merrie
  Kleur: blauwschimmel
  Geboren: 19 mei 1990
  Leeftijd: 27-28 jaar
  Kenmerken:
  Hoogte:
  Vader: 
  Naar boven

  Storm is een grote pony die erg fijn rijdt.


  Storm is in de stal erg lief maar kan soms ook een beetje chagrijnig zijn. Dat is normaal. Verder rijdt hij erg fijn, doordat hij zo groot is en door hoe hij is gebouwd voel je je erg machtig op zijn rug. 

  Hij is echt een schat en doet soms ook een beetje gek, een klein bokje maar daar kan je eigenlijk alleen om lachen. Hij heeft zijn kuren maar dat heeft iedereen. Hij is echt heel erg lief.

  Geslacht: ruin
  Kleur:
  Geboren: 29 mei 2005
  Leeftijd: 12-13 jaar
  Kenmerken:
  Hoogte:
  Vader:
  Moeder: 
  Naar boven

  Tinkertje is een bonte tinkerpony met lange manen.


  Tinkertje is voorjaar 2016 op de manege gekomen samen met Maan en Merwin. Tinkertje heeft een half maanoog. Hij is een knap mannetje en zeer populair.  

  Heb jij meer informatie over Tinkertje? Mail dan naar webmaster@eepm.nl 

  Geslacht: ruin
  Kleur:
  Geboren:
  Leeftijd:
  Kenmerken: half maanoog
  Hoogte:
  Vader:
  Moeder: 
  Naar boven
  Share by: