Manege-paarden

Manege-paarden

 Amé is een mooie schimmel geboren op de manege.


Amé is een mooie schimmel die op de manege gefokt is. Ze lijkt qua uiterlijk en gedrag op haar moeder (Teepee†). Ze kan dus mooi en braaf lopen maar wat aanstellerij hoort erbij. Amé loopt soepel en nageeflijk en kan een sprongetje maken. Na de les even in haar stal rollen vindt ze heerlijk! Hieronder een foto van Amé met dochter Etronora (en ja, toen was Amé nog jong en bruin).

Geslacht: merrie
Kleur: schimmel
Geboren: 2005
Leeftijd: 12-13 jaar
Kenmerken: rare bobbel achter haar linkeroor
Hoogte:
Vader:
Moeder: Teepee
Dochter: Etronora
Naar boven

 Angel is een vos met een brede witte bles en voorliefde voor springen.


Angel is in de 2011 manegepaard geworden nadat ze enkele jaren op de manege heeft gestaan als privépaard. Angel kan mooi rijden, en heeft op M-niveau gesprongen. Het vergt werk en tijd om haar nageeflijk en goed aan de hulpen te krijgen. Let je niet op, dan fopt ze je door op de schouder weg te lopen bijvoorbeeld. Ze heeft in het verleden gesprongen en dat merk wel, ze gaat zelfverzekerd op de hindernis af. Angel kan af en toe even schrikken. Bij buitenritten heeft ze nog wel eens de neiging te gaan racen als ze naast een ander paard galoppeert, wat dat betreft galoppeert ze fijner zonder paard naast zich. Maar 't is ook zaak haar de spelregels duidelijk maken.

Geslacht: merrie
Kleur: vos
Geboren: 040-2518391
Leeftijd: 22-23 jaar
Kenmerken: brede bles + RV witvoet + LA halfwitbeen
Hoogte:
Vader:
Moeder: 
Naar boven

Belle is een echte black beauty en perfect voor beginners.


Belle is begin 2009 op de manege gekomen, en wat is ze mooi, he? Met haar donkere vacht en witte voetjes is het een charmante verschijning. Ze kan goed lopen (heeft redelijk hoog dressuur gelopen) en is voorwaarts. Ben je een onervaren springruiter, maar wil je het graag leren? Belle helpt je wel! Belle heeft trouwens wel een hekel aan lang stilstaan, dus namens haar een verzoekje aan de ruiters: SVP geen getreuzel en snel opstappen! O ja, en HEEL voorzichtig aansingelen AUB. Belle heeft haar buien, chagrijnig of juist knuffelig en ze geeft de lezers dan ook graag nog een hint: 'ik vind het heerlijk als je mijn hals kroelt, daar net onder de manen, weet je wel?' 

Volgens een vorige eigenaar heet Belle eigenlijk Aktionella, en is ze geboren in mei 1993. Zij heeft met Belle vooral gesprongen (tot 1.15m) omdat Belle dat leuker vond dan dressuur. Ze heeft een tijd in Friesland gewoond en heeft daar ook veulentjes gehad. Je kunt zien dat ze een Oldenburger is op www.allbreedpedigree.com/aktionella-belle


Geslacht: merrie
Kleur: donkerbruin/zwart
Geboren: mei 1993
Leeftijd: 24-25 jaar
Kenmerken: hoge, korte witte smalle streep + LV halfwitbeen + LA halfwitbeen + RA halfwitbeen
Hoogte: 1,70 m
Vader:
Moeder:

Naar boven

 Carlos is een van onze nieuwste aanwinsten.


Carlos is najaar 2017 op de manege gekomen. Hij is voorlopig vooral geschikt voor de meer gevorderde ruiters en heeft al een paar enthousiaste fans gemaakt.Dressuur, springen, buitenrijden: het gaat hem voorlopig goed af. Heb jij meer nieuws over Carlos? Laat het ons weten.

Geslacht: ruin
Kleur: bruin
Geboren:
Leeftijd: 16 jaar
Kenmerken:
Hoogte:
Vader:
Moeder:
Naar boven

Esprit is een kleine tengere vos. Zowel geschikt voor volwassenen als kinderen.


Esprit is een voskleurige merrie die sinds najaar 2012 bij EEPM woont. Ze wordt zowel in de pony- als paardenlessen ingezet want zit daar qua maat mooi tussenin. De eerste dagen vond ze het wat eng om op stal rond te lopen, maar in de les is ze vanaf het begin braaf. buiten lijkt Esprit wat pittiger. Lekker afsproeien na een buitenrit? Liever niet als het aan Esprit ligt, maar misschien kan ze leren ervan te genieten. Esprit heeft de neiging om in de  winter gewicht te verliezen maar we houden het in de gaten en geven haar extra voer  als het nodig is.

Geslacht: merrie
Kleur: vos
Geboren:
Leeftijd: onbekend
Kenmerken: onregelmatige onderbroken bles met sneb + LA witbeen
Hoogte:
Vader:
Moeder:

Naar boven

Gabi is een ouwe oma van bijna dertig. Ze loopt nog graag een rondje mee! 


Gabi staat sinds november 2009 op de manege. Het is een voorwaartse tante. Zij rijdt heerlijk soepel en licht maar op stal is het niet de makkelijkste. Ze gedraagt zich veel jonger dan haar leeftijd maar je ziet aan haar vacht en uitstekende botten dat het een ouwtje is. Een aanrader!  Als het kan loopt ze graag een uurtje mee.

Geslacht: merrie
Kleur: vos
Geboren: 31 maart 1988
Leeftijd: 29-30 jaar
Kenmerken: officiële naam is Gienadiena lange smalle bles + vier (half)witte benen
Hoogte:
Vader: Barbados
Moeder: Zienadina (v. Nelson)
 
Naar boven

Irona loopt al jaren mee en weet precies wanneer ze de kantje er vanaf kan lopen.


Irona, ook een van die oudgedienden. Irona doet geen vlieg kwaad, ze is heel betrouwbaar, zowel binnen als buiten. Ze is wat chagrijnig op stal en naar andere paarden. Irona kan leuk springen met een ervaren ruiter. Ze is inmiddels op leeftijd en begint wat stijfjes. een hardloper is ze nooit geweest, je zult hard moeten werken om haar netjes te laten dressuren. Maar ze kan het wel. Zet 'm op, Irona!  Irona en Nena zijn al jaren vriendinnen.

Geslacht: merrie
Kleur: zwartbruin
Geboren: 22 mei 1990
Leeftijd: 27-28 jaar
Kenmerken: onregelmatige doorlopende bles + LV witte kroonrand + LA witte sok
Hoogte:
Vader: Zelhem
Moeder: Arona 

Naar boven

Nena is een eigenwijze donder 


Wie kent Nena niet? Ze loopt al jaren mee, deze dochter van Ikke (voormalig manegepaard). Soms een beetje lui, en van de rechtergalop houdt ze niet zo. Maar ze kan het allemaal wel hoor! En als je een keer een sprongetje wilt wagen, dan helpt Nena je wel over de hindernis. Van buitenritten kan ze erg genieten, vooral van de takken en het gras. Aan de teugel rijden lijkt Nena al jaren geleden afgeleerd. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel: tijd genoeg om je op je eigen houding en zit te concentreren.

Geslacht: merrie
Kleur: bruin
Geboren: 10 april 1995
Leeftijd: 22-23 jaar
Kenmerken: doorlopende smalle bles incl. rechter neusgat + LA halfwitbeen + RA halfwitbeen
Hoogte:
Vader: Hino
Moeder: Ikke 
 
Naar boven

Oceana leeft op grote voet.


Oceana is een grote donkerbruine merrie geboren in 1996. Ze kan heel fijn dressuur lopen en springen. Het is een gevoelige, brave en dappere dame. Jammer dat ze wat chagerijnig kan zijn naar paarden naast haar, want verder is ze perfect en heerlijk koelbloedig. Ze heeft machtige hoeven, een snelle stap en zit lekker. Met de jaren wordt Oceana inmiddels wat stijf maar vaak doet beweging haar juist goed en loopt ze aan het eind van de les heerlijk. Oceana is gevoelig voor blessures maar we hopen dat we nog een tijdje kunnen genieten van dit lieve paard. Kijk voor een plaatje van Oceana's vader en opa Nimmerdor op www.allbreedpedigree.com

Geslacht: merrie
Kleur: donkerbruin / zwart
Geboren: 25 maart 1996
Leeftijd: 21-22 jaar
Kenmerken: hoog langwerpig kolletje
Hoogte:
Vader: Topas
Moeder: Cassandra 

Naar boven

Olane is een grote zachtaardige merrie met een grote galoppas.


Olane is eind 2011 op de manege gekomen, een tuiger merrie die de kunst van het galopperen pas bij EEPM leerde maar die inmiddels goed onder de knie heeft. Ze heeft daarvoor wel ruimte nodig. Ze kan heel mooi lopen maar is ook een enorm onbehouwen kluns die overal tegenaan loopt. Op stal geniet Olane als ze haar hoofd de gang in mag steken om lekker rond te kijken en geknuffeld te worden.

Geslacht: merrie
Kleur: donkerbruin
Geboren:
Leeftijd:
Kenmerken: brede trechtervormige bles met inhammetje midden links + LA witbeen + RA sok
Hoogte:
Vader:
Moeder: 
 
Naar boven

Pablo is een reus van een paard met een hart van goud.


Pablo is per september 2014 op de manege gekomen. Hij is een grote ruin met een schofthoofte van 1,70m en stevig gebouwd. Het blijkt een reus met een gouden hart want hij is braaf op stal (geeft netjes zijn voetjes en gaat om), en hij is braaf onder het zadel. Hij gaat probleemloos buiten mee voorop en is goed terug te houden (behalve als ie echt fris is). Hij heeft een verrassend kleine pas in alle drie de gangen en draaft lekker vlak. De nageeflijkheid en het aan de teugel lopen lijken nog wel een aandachtspunt, dus in de binnenlessen ligt daar de uitdaging. 

Geslacht: ruin
Kleur: koffievos
Geboren: 25 april 1997
Leeftijd: 20-21 jaar
Kenmerken:
Hoogte: 1,70 m
Vader:
Moeder:


Naar boven

Ravel is een paard met een gebruiksaanwijzing. 


Ravel is per juni 2008 op de manege gekomen en is samen met Sasha van een andere manege gekomen. Ravel is niet het meest voorbeeldige paard van de stal. Let op, op stal kan Ravel bijten! Ga zijn stal niet zomaar binnen als je hem niet kent en heel voorzichtig met aaien. Onder het zadel echter, is Ravel een heel ander paard: hij rijdt fijn, schrikt nauwelijks, kan mooi wijken, hij springt enthousiast. Hij gebruikt zijn rug van nature goed. Ravel houdt wel van doorrijden en het is een uitdaging om hem ook klein te laten galopperen in plaats van lekker lang. Op de wei is Ravel trouwens ook veel relaxter, supernieuwsgierig en altijd haantje de voorste.

Geslacht: ruin
Kleur: bruin
Geboren: 25 april 1997
Leeftijd: 20-21 jaar
Kenmerken: Rheinlander lange bles + LV sokje + RV witvoet + LA halfwitbeen
Hoogte:
Vader: Ragazzo (Hannoveraan)
Moeder: Linde (uit vader A Lucky One)

 
Naar boven

Rio is Frans baasje met een zuidelijk temperament.


 Bonjour, je m'appelle Tijuca de Rio. Iek ben een Selle Francais paardje uit de Sud de la France en iek woon sinds mei 2013 ien Eindhofen. Iek spreek un peu de Nederlands, maar iek luister goed naar je been en hand. Iek heb ier al veel vrienden gemaakt met mijn kleine pasjes en mijn convivialité. Iek ben dol op buitenrijden en kan ook een petit saut - un sprongetje - maken. Bon, dat was et wel, iek ben meer un doener dan un prater.

Rio loopt makkelijk aan de teugel en is ondanks zijn kleine pasjes lekker voorwaarts. Linksom loopt hij lekkerder dan rechtsom. Doorzitten is door zijn hoge schoft wat lastiger. Bij buitenritten wil hij nog wel naar het paard naast hem bijten en hij is alert op alles om hem heen. Op de wei schijnt hij echt het mannetje te willen zijn, maar hebben die Italiaanse, Franse en Spaanse kererls nou eenmaal ;-)

Geslacht: ruin
Kleur: schimmel
Geboren: 1-1-2007
Leeftijd: 10-11 jaar
Kenmerken:
Hoogte:
Vader: Emir de Sainte Pience
Moeder: Fait Divers II 

Naar boven

Sasha is alles of niks: you love it or hate it.


Sasha staat op de manege sinds juni 2008 en is samen met Ravel van een andere manege gekomen. Ze heeft fijne gangen en zit lekker. Ze kan haar benen mooi optillen bij het draven. Het is echter ook een paard met een ongelijkmatig karakter: de ene dag is de andere niet. Dat geldt in de bak, op stal en ook bij buitenritten. Sasha is "een echte meid", zoals Wilfred het zegt, en heeft echte merrie-trekjes. Love it or hate it, met Sasha lijkt er geen tussenweg. Aan de vrije teugel houdt ze haar hoofd heel laag, en da's alleen maar goed. Ze lijkt echter ook wel zelf het initiatief te willen nemen om haar hals uit te rekken en je dan mee te nemen. Denk nou niet meteen 'wat een lastpak die Sasha', want ook zij heeft haar kwaliteiten. Het kan heel leuk en uitdagend zijn om je ruitervaardigheden met haar te testen.

Geslacht: merrie
Kleur: bruin
Geboren: 23 mei 2000
Leeftijd: 17-18 jaar
Kenmerken: lange smalle bles + LV/RV witte sokken + LA/RA halfwitbeen
Hoogte:
Vader:
Moeder:


Naar boven
Share by: