Manege

Pony- of paardrijden bij EEPM

Veel beginnende ruiters vinden het  een mooie en spannende uitdaging om te leren omgaan met pony's en paarden. 
De een gaat voor sportief rijden en de fijne kneepjes van de dressuur. 
De ander wil leren rijden om lekkere buitenritten in de natuur te kunnen maken. 
Er zijn ook ruiters die alleen al het poetsen en verzorgen van de dieren heerlijk ontspannend vinden. 

Paardrijden is sport en ontspanning.
Of je nu voor sport of ontspanning gaat (of allebei):
je hoeft geen ervaren ruiter te zijn om daar van te genieten!

Verantwoord rijplezier

Wat je doel ook is,  omgaan met paarden en pony's vraagt om enige instructie en oefening. En gevoel voor paarden, want een paard (of pony) heeft karakter en temperament. Ieder paard en iedere pony is anders.  

EEPM staat voor verantwoord paardrijden. Op onze paardrijschool / ponyrijschool besteden we aandacht aan de veiligheid van ruiters. Maar ook aan het welzijn van onze dieren.  En aan deskundigheid, veiligheid en welzijn van onze instructeurs en stalpersoneel.

EEPM is aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS).  De FNRS  staat voor kwaliteit,  veiligheid en klantvriendelijkheid. Als FNRS-lid dragen wij ook het SVP veiligheidscertificaat  van de Stichting Veilige Paardensport. We organiseren vier keer per jaar leerzame FNRS-proeven waar elke deelnemer feedback en tips krijgt van een deskundige jury.

EEPM heeft veel faciliteiten zoals goed verlichte binnenbakken, gezellige bar met uitzicht op de binnenbak en heerlijk buitenterras,  overzichtelijke zadelkamer, poetsplaats, kleine ruitershop, een actieve activiteitencommissie, etc. De FNRS beoordeelt EEPM dan ook als een viersterren manege en pensionstal.

EEPM is dus een prima adres voor verantwoord rijplezier!

Manege EEPM voor ponylessen voor jonge ruiters

Voor jonge ruitertjes...

Ponyrijlessen voor kinderen vanaf 7 jaar

EEPM heeft ponyrijlessen voor kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen krijgen speciale lessen afgestemd op hun leeftijd en niveau. Zo leer je onder deskundige leiding spelenderwijs paard- of ponyrijden.  

We hebben rond de vijfentwintig pony's: groot en klein, voor beginnertjes en gevorderde kinderen. Er zijn lessen van verschillende niveaus op diverse dagen en tijdstippen. Dus mogelijkheden genoeg om het jou naar je zin te maken! 

Daarnaast organiseren we veel jaarlijks terugkerende activiteiten speciaal voor kinderen. De toppers zijn wel het ponykamp aan het einde van de zomervakantie en de gratis ruiterdagen begin oktober. Maar  er is nog veel meer: dressuurwedstrijden op alle niveaus, verkleed rijden, carrousel, springconcours, handige theoriecursussen ('hoe zadel ik mijn pony op?') en workshops. En heb je zelf nog een idee voor een activiteit? Stop een briefje in de ideeënbus!

Miniles voor de allerkleinsten

Voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar die niet kunnen wachten tot ze mogen beginnen met ponyrijden is er een speciale miniles.
Om de week hebben ze een half uur les. In het begin loopt een ouder naast de pony mee.

Want jong geleerd is oud gedaan!

paardrijlessen voor volwassenen

...En oude rotten

Paardrijden is  eigenlijk eenvoudig om te leren. Onze gediplomeerde instructeurs helpen je graag op weg. Zij leren je de basis om verantwoord paard te rijden. Ze geven je persoonlijke begeleiding en hebben alle aandacht voor onder andere je zit en houding. 
We hebben een vijftiental paarden met elk een eigen karakter en gangen. Onze instructeurs slagen er meestal in om voor elke ruiter een goede match te vinden. Op elke doordeweekse avond zijn er meerdere paardrijlessen voor volwassenen zodat je deze hobby makkelijk kunt inpassen in je agenda. Voor beginners zijn speciale beginnerslessen en ook in de andere lessen proberen we mensen met ongeveer hetzelfde rijniveau en interesses te plaatsen.
Ook voor volwassenen hebben we allerlei leuke activiteiten: workshops (meekijken met de paardentandarts bijvoorbeeld), themaritten (volle maanrit, herfstrit), oefenwedstrijden, een jaarlijkse pubquiz en noem maar op.
Of je nu al je hele leven rijdt...
Of na jaren niet gereden hebt toch weer de kriebels krijgt...
Of op je veertigste wilt beginnen...
Het kan bij EEPM!

Want je bent nooit te oud om te leren paardrijden!

Share by: